Nederlands / English

Herman Zondag

COO, AFAS Software

Aanleiding

Herman vindt het erg belangrijk dat zijn mensen, maar ook hijzelf zich blijven ontwikkelen. Nadat er twee personen aan een open programma hadden deelgenomen en zij een toegevoegde waarde van het programma voor AFAS zagen is Herman verder in gesprek gegaan met How Company. “In het leven kom je veel mensen tegen, maar niet met iedereen heb je een bepaalde klik. Juist omdat er in het eerste gesprek niet direct over de business gesproken werd, maar over wat mij dagelijks drijft en waar ik met mijn organisatie naar toe wil, maakte het erg boeiend.” Veel mensen bij AFAS werken er al jaren. “We willen ervoor waken dat zij in hun comfortzone gaan zitten, gaan het gesprek aan en kijken naar ontwikkelmogelijkheden om nieuwe impulsen te geven in hun huidige functie, een soort APK.”

De kracht van How Company is dat zij binnen korte tijd tot de kern van de organisatie doordringen en daardoor snel kunnen analyseren waar de knelpunten zitten. Met de handvatten die ze geven krijgen onze mensen weer een duidelijke route

Aanpak

In 2012 is How Company gestart met een 3-daags programma voor het MT van AFAS Support. Tijdens dit programma kwamen onderdelen als Communicatie Stijlen, het geven van feedback, het herkennen van eigen struikelblokken en verantwoordelijkheid nemen aan bod. In 2013 is een 2-daags programma voor een ander team opgestart met de focus op Communicatie Stijlen en persoonlijke ontwikkeling. In 2014 is er voor deze groep een verdiepingsslag aangebracht richting de verdere ontwikkeling van leiderschap. Ook worden er regelmatig mensen gecoacht op individuele basis. Hier is een speciaal AFAS Persoonlijk Opleidingsbudget voor beschikbaar.

Resultaat

“Er werd vooral een spiegel voorgehouden, wat soms best confronterend kon zijn”. Gedurende de programma’s kwam de kwetsbaarheid en betrokkenheid van collega’s naar voren. “Of dat nou zakelijk of privé was, te maken had met identiteit, faalangst of bezorgdheid, het was gaaf te zien dat dit allemaal boven tafel kwam.” De trainer speelde hier een belangrijke rol in. “Zij zorgde voor een goede balans tussen mij en onze spelers binnen het team door oprecht, eerlijk en scherp naar ons te zijn.” Na het volgen van de programma’s waren mensen bereid om elkaar vaker aan te spreken. “Bepaalde zaken werden sneller opgepakt en afgewikkeld. Ik zag dat mensen meer kritische vragen aan elkaar begonnen te stellen. Door de trainingen herkenden mensen hun eigen patronen, waardoor er nieuwe inzichten ontstonden.”

Over AFAS Sofware

Het Nederlandse familiebedrijf AFAS Software ontwikkelt softwareproducten voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt op een maatschappelijk verantwoorde manier waarbij klanten, medewerkers en milieu centraal staan.

www.afas.nl

Meer informatie

Meer weten over ons totale aanbod programma's ?

Hier vind je informatie over Open programma’s, Maatwerk programma’s en Coaching.

Contact

Jeroen Siedenburg

Managing Partner


+31 (0)6 53 97 18 24

Kernwoorden

Maatwerk programma

In-company

Teamontwikkeling

Management- en leiderschapsontwikkeling

Communicatie

IT/Software