Nederlands / English

Päivi Hagedoorn

Director of HR, Hotel De L'Europe

Aanleiding

Päivi heeft deelgenomen aan het open programma ‘Personal Excellence in Human Resources’ een variant op ‘Communication for Excellence’. Op advies van haar hebben ook haar collega’s uit het management team een open programma gevolgd. Voor Päivi werd het inzichtelijk waar nog potentie lag voor verbetering binnen de organisatie. “De communicatie van de mensen in het midden management die een vertaalslag moeten maken van hun medewerkers naar het hoger management en andersom verliep niet vlekkeloos.” Zij besloot een maatwerk programma via How Company in te zetten.

"Door de onderlinge openheid is het weer helder dat we met elkaar naar hetzelfde doel toe werken en elkaar ergens op aan kunnen spreken, dat is heerlijk."

Aanpak

Het bleek een logische stap te zijn om na het individuele traject van het management team nu ook een grotere groep bij elkaar te verzamelen, zodat het makkelijker zou worden om dingen met elkaar te delen en uiteindelijk allemaal ‘dezelfde taal’ te spreken. In april 2014 heeft De L’Europe 20 mensen vanuit het midden management samen laten deelnemen aan een 2-daags programma gericht op communicatie, verantwoordelijkheid nemen en verduidelijken van verwachtingen.

Resultaat

De samenwerking gaat nu heel goed en het midden management heeft een boost gekregen om met nieuwe materiaal aan de slag te gaan. “Op het gebied van communicatie weten ze nu hoe ze naar de gast meer kunnen bereiken, maar ook zeker in hun leidinggevende rol naar de medewerkers en het management toe. Wat ik ook terug hoor is dat ze veel meer van elkaar te weten zijn gekomen, wat ze voor het volgen van de training bij How Company niet wisten. Hierdoor ontstond meer begrip voor elkaar, waardoor de samenwerking nu ook veel beter gaat.” Zelf merkt Päivi ook, dat wanneer iemand vastloopt zij veel beter kan sturen richting oplossingen en hierdoor zaken sneller in gang worden gezet. “Het mooie van de programma’s van How Company is dat het zakelijk wordt benaderd, maar persoonlijk heel veel met je doet. Het geeft veel nieuwe inzichten op een hele makkelijke en begrijpelijke manier.”

Over Hotel De L'Europe

De L'Europe is centraal gelegen in het historische hart van Amsterdam, biedt een adembenemend uitzicht op de Amstel en is slechts op een steenworp afstand van enkele van 's werelds meest beroemde musea en trekpleisters. Daarnaast is het gastronomisch restaurant van het hotel 'Bord'Eau' berkoond met twee Michelinsterren.

www.leurope.nl

Meer informatie

Meer weten over ons totale aanbod programma's ?

Hier vind je informatie over Open programma’s, Maatwerk programma’s en Coaching.

Contact

Jeroen Siedenburg

Managing Partner


+31 (0)6 53 97 18 24

Kernwoorden

Maatwerk programma

In-company

Teamontwikkeling

Communicatie

Hospitality