Nederlands / English

René van Amersfoort

Directeur, vABC

Aanleiding

In 2001 startte René van Amersfoort zijn bedrijf vABC, een consultancy bedrijf in de voedingsindustrie. In 2011 ontstond er een explosieve groei in zijn organisatie dat vroeg om een andere manier van werken en aansturen vanuit zijn leidinggevende rol. René is gedreven om mensen in teams het maximale uit zichzelf te laten halen. Na meerdere trainingen bij gerenommeerde trainingsbureaus te hebben gevolgd, adviseerde een vriend hem de training Communication for Excellence van How Company. In eerste instantie stond René hier wat sceptisch tegenover: “Wie kan mij nog iets bijleren na al die trainingen?!” Het tegendeel bleek waar; zowel zakelijk als persoonlijk heeft de training hem zoveel gebracht dat hij dit niet alleen voor iedere nieuwe werknemer aanbiedt, maar ook zijn klanten adviseert om zich in te schrijven.

Als een van mijn mensen na de Communication for Excellence weer op kantoor komt geeft dit een berg energie en trekt dit onze organisatie verder vooruit.

Aanpak

Iedere nieuwe collega volgt de training Communication for Excellence als start van zijn of haar carrière bij vABC. René: “Inhoud en kennis over verbeterprocessen is er al. Door te luisteren en in te spelen op de behoeften leren we elkaar, maar ook onze klanten beter begrijpen.” Deze training laat je op een andere manier naar dingen kijken, volgens René. Door stil te staan hoe de ander in elkaar steekt en wat hij of zij nodig heeft, in plaats van alleen maar gas te geven, kun je makkelijker je doelen realiseren. vABC zoekt actief de samenwerking op. Daarom koppelen zij regelmatig hun klanten aan How Company. “Omdat wij veel op projecten samenwerken met klanten, merken wij dat het helpt als we dezelfde taal spreken. Dan merk je dat het contact soepeler verloopt als zij ook een training bij How Company hebben gevolgd".

Resultaat

“We merken dat we sneller verbeteringen kunnen doorvoeren en er een echte klik is onderling en ook met onze klanten. Het lukt sneller om issues op te lossen.” Bij vABC bepalen de collega’s zelf o.a. hun eigen vakantie-uren en salaris. Hier is een flinke dosis verantwoordelijkheid voor nodig. “Als je doet waar je goed in bent, dan nemen mensen zelf verantwoordelijkheid.” Meer loslaten, mensen zelf dingen op laten pakken en het op hún manier te laten doen is iets wat René uit het vervolgprogramma Leadership for Excellence heeft gehaald. Het resultaat is hierdoor veel groter en er komen veel meer initiatieven vanuit het team, waarbij mensen de verantwoordelijkheid naar zich toe trekken en het zelf oppakken. Hierdoor heeft hij meer tijd over voor andere dingen. Over de trainers van How Company zegt René: “Ze weten je echt te raken en dat gaat veel verder dan alleen de uitleg van theorie. Het is echt gericht op de mens. De persoonlijke aandacht tijdens de training is zeer waardevol."

Over vABC

vABC werkt binnen de industriële voedingsbranche aan het optimaliseren van processen, het aanpakken van knelpunten en vinden van kansen. vABC richt zich op consultancy, opleiding en training en levert software dat hierop aansluit.

www.vabc.nl

www.twitraining.nl

Meer informatie

Meer weten over ons totale aanbod programma's ?

Hier vind je informatie over Open programma’s, Maatwerk programma’s en Coaching.

Contact

Jeroen Siedenburg

Managing Partner


+31 (0)6 53 97 18 24

Kernwoorden

Communication for Excellence

Leadership for Excellence

In-company

Consultancy