Eldert Hoogeboom

Director, Rolls-Royce Marine

Aanleiding
Binnen Rolls-Royce liep Eldert Hoogenboom, directeur bij Rolls-Royce Marine Benelux B.V., tegen een aantal uitdagingen aan op het gebied van interne communicatie. Hij gaf dit aan bij het trainingscentrum van Rolls Royce, met de vraag op zoek te gaan naar een organisatie die hen kon helpen. “De communicatie intern en de houding van bepaalde mensen in het team zorgden ervoor dat de sfeer op kantoor niet goed was. Vaak leidde dit tot forse discussies met weinig ruimte voor elkaars mening.”
Thema's:
  • Persoonlijke leiderschap
  • Communicatie
  • Maatwerk
  • Incompany
  • Teamontwikkeling
Er zijn echt ogen geopend. Op de werkvloer zie ik dat mensen elkaar met veel meer respect aanspreken en ze houden nu veel rekening met elkaar.
Aanpak
Het trainingscentrum nodigde How Company uit om mee te kijken en te denken in mogelijk passende oplossingen. Na meerdere intakegesprekken tussen Eldert en de trainer werden de aandachtsgebieden helder en werd het programma Communication for Excellence ingezet. Twee groepen deelnemers hebben dit driedaagse programma op een externe locatie gevolgd.
Resultaat
De mensen hebben zich tijdens het programma bereid getoond om dingen door een andere bril te bekijken. Voor velen werkten de praktische gereedschappen ook verhelderend. “Leren hoe het gesprek aan te gaan in conflictsituaties en dit naar iets positiefs wenden, was leerzaam.” Naast deze handvatten veranderde ook de cultuur. “We zijn weer 1 team geworden en opereren nu ook zo. Dat heeft deze training bewerkstelligd. Juist als je praat over een cultuuromslag moet je dat als team samen ervaren, zodat iedereen meteen op dezelfde frequentie zit.” De verwachtingen die Eldert van tevoren had over de resultaten na het volgen van het programma zijn binnen een korte, intensieve periode zeker waargemaakt.
Over Rolls-Royce Marine
Rolls-Royce is een toonaangevend internationaal bedrijf dat voorziet in het leveren van innovatieve ‘Power Solutions’ aan een wereldwijde klantenkring. Rolls-Royce heeft een productportfolio voor een breed toepassingsgebied, met een leidende positie in elk van de vier wereldwijd opererende businessunits (Aerospace, Defence, Marine, Energy). Rolls-Royce Marine Benelux B.V. in Pernis maakt deel uit van het internationale verkoop- en servicenetwerk van de Rolls-Royce Marine Division, met 40 kantoren in 32 landen.

www.rolls-royce.com/marine