Hay Hulsman

Managing Director, AHC Benelux

Aanleiding
In de tijd dat Hay Hulsman bij Philips werkte, zo’n 10 jaar geleden, is hij voor het eerst in aanraking gekomen met de programma’s van How Company. “De eerste keer was ik op zoek naar iets voor mijn management team om de teamspirit te verbeteren”. Op advies van HR is Hay destijds het programma Communication for Excellence ingestapt om zelf te ervaren wat How Company doet. Zo enthousiast dat hij het jaren later bij AHC heeft geïntroduceerd en samen met zijn team is gaan doen. In dit team ontbrak het met name aan focus. “We waren vooral bezig om veel tijd en energie te stoppen in bijzaken, waardoor er weinig focus was. Dit had ook te maken met het (blind) vertrouwen in elkaar en hoe we daardoor met elkaar samenwerkten.”
Thema's:
  • Persoonlijke leiderschap
  • Communicatie
  • Leiderschap
  • Maatwerk
  • Incompany
  • Teamontwikkeling
How Company helpt om de potentie die in ieder persoon en in ieder team aanwezig is er ook daadwerkelijk uit te laten komen.
Aanpak
Hay Hulsman besloot het programma Communication for Excellence binnen zijn management team in te zetten. Hier is na 2 jaar een vervolg aan gegeven met het programma Leadership for Excellence waarin het zwaartepunt licht op veranderingen in organisaties, aansturen van teams en het ontdekken van eigen leiderschapsstijlen. Naast de trainingen in Nederland geeft How Company nu ook trainingen bij de Duitse tak, AHC Oberflächentechnik GmbH, in Duitsland.
Resultaat
Hay zag direct na het volgen van de programma’s hoe mensen aan de slag gingen met hetgeen dat ze hadden geleerd. Niet alleen zakelijk maar ook privé was er actie. In zijn team merkt Hay dat er meer begrip voor elkaar is ontstaan en dat collega’s meer beseffen dat zij met elkaar hetzelfde doel nastreven. “Er wordt een open sfeer gecreëerd tijdens het programma, waardoor mensen niet alleen de zaken bespreekbaar maken die aan de oppervlakte liggen, maar ook juist die, die een laag dieper zitten. Die zaken zijn dat wat een persoon remt en dus tegenhoudt in succesvol presteren.” De mensen in het team hebben elkaar beter leren kennen en voelen zich meer met elkaar verbonden. Ze beseffen dat ze bij verandering zelf in beweging moeten komen, waarbij het niet erg is om fouten te maken.
Over AHC Benelux

AHC staat voor de ontwikkeling en productie van functionele oppervlakbehandelingen, voor hoofdzakelijk metalen produkten. Door fusies en het aangaan van samenwerkingsverbanden heeft het bedrijf, dat deel uitmaakt van de Nederlandse beursgenoteerde onderneming Aalberts Industries NV, zich ontwikkeld tot één van de toonaangevende specialisten in Europa op het gebied van oppervlaktebehandeling.

www.ahcbenelux.nl