Päivi Hagedoorn

Director of HR, Hotel De L'Europe

Aanleiding
Päivi heeft deelgenomen aan het open programma ‘Personal Excellence in Human Resources’. Dit is een variant op ‘Communication for Excellence’. Op haar advies volgden ook haar collega’s uit het managementteam een open programma. Voor Päivi werd het inzichtelijk waar nog potentie lag voor verbetering binnen de organisatie. “De communicatie van de mensen in het middenmanagement, die een vertaalslag moeten maken van hun medewerkers naar het hoger management en andersom, verliep niet vlekkeloos.” Päivi besloot via How Company een maatwerkprogramma in te zetten.
Thema's:
  • Persoonlijke leiderschap
  • Communicatie
  • Maatwerk
  • Incompany
Door de onderlinge openheid is het weer helder dat we met elkaar naar hetzelfde doel toewerken. En we kunnen elkaar ergens op aanspreken, dat is heerlijk.
Aanpak
Het bleek een logische stap om na het individuele traject van het managementteam ook een grotere groep bij elkaar te verzamelen. Zo worden dingen makkelijker met elkaar gedeeld en spreekt iedereen uiteindelijk ‘dezelfde taal’. In april 2014 liet De L’Europe twintig mensen vanuit het middenmanagement samen deelnemen aan een tweedaags programma gericht op communicatie, verantwoordelijkheid nemen en het verduidelijken van verwachtingen.
Resultaat
De samenwerking gaat nu heel goed. Het middenmanagement kreeg een boost om met het nieuwe materiaal aan de slag te gaan. “Op het gebied van communicatie bereiken ze nu meer met gasten, maar ook in hun leidinggevende rol naar de medewerkers en het management toe gaat het beter. Wat ik terug hoor, is dat ze tijdens en na de training veel meer van elkaar te weten zijn gekomen. Hierdoor ontstond meer begrip, waardoor de samenwerking nu ook veel beter gaat.” Zelf merkt Päivi ook dat zij veel beter kan sturen richting oplossingen als iemand vastloopt. Hierdoor worden zaken sneller in gang gezet. “Het mooie van de programma’s van How Company is dat het zakelijk wordt benaderd, maar persoonlijk heel veel met je doet. Het geeft veel nieuwe inzichten op een hele makkelijke en begrijpelijke manier.”
Over Hotel de L'Europe
De L'Europe is centraal gelegen in het historische hart van Amsterdam. Het hotel biedt een adembenemend uitzicht op de Amstel en ligt slechts op een steenworp afstand van enkele van 's werelds beroemdste musea en trekpleisters. Daarnaast is het gastronomisch restaurant van het hotel, 'Bord'Eau', bekroond met twee Michelinsterren.

www.leurope.nl