Onze mensen

Officemanager
Wilma Almeida
Officemanager

“Ik ben werkzaam bij How Company sinds de zomer van 2017. Als Office Manager bij How Company heb ik regelmatig contact met de trainers en ondersteun ik hen om het juiste materiaal voor een training in orde te hebben. Zo gaan zij onbezorgd de training in en zijn onze programma’s een mooie ervaring voor de deelnemers. Plannen en organiseren doe ik graag met zorgvuldigheid.

Op kantoor zorg ik dat alles geregeld en in orde is en dat iedereen zich thuis voelt.

In augustus 2017 volgde ik een van onze programma’s: Communication for Excellence. Dat was een unieke en bijzondere ervaring. Het heeft mij meer inzicht gegeven in hoe we als mens zijn, zowel zakelijk als privé, en hoe we het met elkaar een stuk makkelijker en efficiënter kunnen maken. Ik ben er trots op dat ik onderdeel van How Company ben en mijn steentje kan bijdragen. Samen met een warm team waarbij ik me thuis voel.”

Adviseur en Relatiemanager Open Trainingen
Maureen Wijdh
Adviseur en Relatiemanager Open Trainingen

"Sinds half augustus 2022 ben ik verantwoordelijk voor de Open Trainingen van How Company en mag ik deel uit maken van een mooi team.

Voordat ik hier terecht kwam, heb ik ruim twee jaar als accountmanager gewerkt binnen de zakelijke dienstverlening. Daarvoor was ik als cultureel ondernemer werkzaam in mijn eigen bedrijf wat ik elf jaar met veel passie en plezier heb gedaan. Ik verzorgde culturele lessen voor kinderen die direct na schooltijd op de eigen school zang, dans, musical, -en theaterlessen konden volgen. Met de slogan ’Je mag er zijn’ gaf ik weer hoe ik naar kinderen kijk. Maar datzelfde geldt natuurlijk ook voor volwassenen. Dat mensen er mogen zijn en ertoe doen kan door een uitsluitend taakgerichte focus ondergesneeuwd raken. Ik vind het mooi om deel uit te maken van een club die de visie heeft om op dit vlak van betekenis te zijn in bedrijven en individuen om  juist de focus op de mens in het bedrijf weer scherp te krijgen zodat taken efficiënter kunnen worden uitgevoerd.

Ik woon in Nieuwegein met mijn zoon van zestien. Binnenkort starten we samen met een korte cursus Krav Maga. Verder doe ik aan Modern (ballet), Streetdance, hardlopen, skeeleren en ik squash graag. Ik hou van mensen, gezelligheid en van spontaan leuke dingen ondernemen. Je kunt me ook alleen aan het strand vinden ergens. Heerlijk!"

Financieel en informatiemanagement
Thomas Brabec
Financieel en informatiemanagement

"Ik ben momenteel derdejaars student Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam, in september 2022 ben ik begonnen met mijn stage bij How Company om mee te werken binnen de financiën van How Company. Verder heb ik in deze stageperiode de overgang naar een ander CRM/Boekhoudsysteem geleid. Deze stageperiode heeft door fijne samenwerking geleid tot een parttime functie als boekhouder om naast mijn opleiding te kunnen doen.

Door mijn opleiding ben ik breed georiënteerd binnen het bedrijfsleven, maar met name de diepgang op gebied van financiën, informatiesystemen en data-verzameling/verwerking. Bij How Company kan ik deze vaardigheden volledig benutten.

Verder ben ik een zeer enthousiast persoon die graag veel deelt en verhalen verteld over ervaringen die ik heb gehad. Zodoende ben ik graag onder de mensen.

Ook is voetbal één van mijn grote passies, momenteel zit ik in een vriendenteam waarmee we iedere zondag drie helften lang genieten. Daarna wordt er gezamenlijk naar de wedstrijden van AJAX gekeken en geniet ik graag van de Formule 1 races die op zondag gereden worden."

Office support medewerker/DTP'er
Annette Porsius
Office support medewerker/DTP'er

"Sinds afgelopen September ben ik werkzaam bij How company als Office support medewerker/DTP'er. Samen met mijn collega Wilma Almeida verzorg ik de opmaak van ons materiaal, printen we en verzorgen we al het materiaal wat nodig is voor een training. Na jarenlang in de grafische industrie te hebben gewerkt als DTP’er ben ik na faillissement begonnen met iets heel anders, een eigen schoonheidssalon. Maar ik mistte het grafische vak en het werken met een team. Bij How company heb ik dat teamgevoel weer gevonden en samen maken we een heel mooi product.

Ik ben geboren en getogen in Landsmeer (waar how company is gevestigd), ben getrouwd en heb een kat. Ben graag “bezig”, maar ga ook graag op pad voor een fijne (stads)wandeling, uiteten gaan, fietsen met man en vrienden."

Susanne van Elteren
Trainer

"De afgelopen 30 jaar heb ik in verschillende leidinggevende functies gewerkt in de Retail, kinderopvang en bij de overheid. Daar heb ik ervaren dat een kleine aanpassing in mijn leiderschap of communicatie al hét verschil maakt tussen hard werken of met plezier samen meer bereiken. Zoals betere bedrijfsresultaten, lager verzuim, grotere betrokkenheid en mensen die langer bij het team blijven.

In 2010 kwam ik in aanraking met de communicatie & persoonlijke ontwikkeling trainingen van How Company. Hun visie en manier van trainen gaven handen en voeten aan wat ik al jaren merkte. Mensen maken het verschil met hun leiderschap en communicatie. En dat begint bij mij.

De trainingen die ik bij How Company volgde en de lessen die ik hieruit leerde, inspireerden mij om vanaf 2011 mijn stappen te maken als trainer en coach. Sinds 2023 maak ik onderdeel uit van het trainersteam van How. 

Ik ben moeder van een zoon (24) en een dochter (22). Geniet van alles wat met zon, zee, strand en water te maken heeft. Ik beoefen al jaren yoga, mediteer en de lastigste sudoku’s of een 5000 stukjes legpuzzel maken mij helemaal Zen."

Marketing & Operations
Zhi Qian Mo
Marketing & Operations

"In april 2022 startte ik als afstudeerstagiaire bij How Company en sinds november 2022 ben ik een vast onderdeel van het how-team! De professionele, maar persoonlijke omgeving, flexibiliteit, vriendelijkheid en de kans op persoonlijke ontwikkeling is wat mij aansprak om de eindfase van mijn studie en het begin van mijn carriére te starten bij How Company. Binnen How Company richt ik mij op de marketing om de organisatie te helpen blijven groeien en ondersteun ik mijn collega's in de operations zodat onze activiteiten zo soepel mogelijk verlopen. Zodat wij onze visie met de wereld kunnen blijven delen. Iedereen heeft immers het recht om hun volle potentieel te ervaren. 

"Naast het verkrijgen van nieuwe kennis en inzichten, ervaar ik hoe het is om onderdeel te zijn van een team waar iedereen elkaar respecteert, het beste van iedereen naar boven wilt halen en wat een impact dit heeft op de productiviteit van een organisatie."

Tijdens mijn studiejaren heb ik met behulp van de opleiding Business Studies aan de Hogeschool Inholland en praktijkervaring mijzelf kunnen ontwikkelen als Young Professional met een brede business blik. Het waren bijzondere en leerzame jaren waarin ik een groeiende interesse heb ontwikkeld voor marketing, procesmanagement, organisatieontwikkeling en nu ook de power skills. En de komende jaren ga ik stappen blijven zetten in mijn eigen ontwikkeling. Wish me luck!

Daarnaast houd ik van een lekker hapje eten, een filmpje kijken, cultuur snuiven, mijn tijd doorbrengen met familie en vrienden en sta ik altijd klaar om wat nieuws uit te proberen."

Managing Partner
Jeroen Siedenburg
Managing Partner

“Sinds 2005 ben ik met veel trots verbonden aan How Company. Hiervoor ben ik 10 jaar werkzaam geweest in uiteenlopende functies en omgevingen, o.a. bij ABN AMRO, Libertel (nu Vodafone) en heb de opgang en ondergang van de internet bubble rond 2000 meegemaakt. Na deze periode ben ik 3 jaar lang Algemeen Directeur geweest van een technisch productiebedrijf (mkb) en heb hier o.a. een grootschalig verandertraject doorgevoerd om de organisatie weer winstgevend te maken. Gedurende de eerste fase van mijn loopbaan werd het mij meer en meer duidelijk dat uiteindelijk de mensen het daadwerkelijke verschil maken in organisaties.

De Key Performance Indicators van een organisatie zijn natuurlijk belangrijk, maar alleen met een ‘mens’ gerichte aanpak zorg je er ook voor dat er een balans is tussen deze KPI’s en de cultuur van de organisatie.

De Key Performance Indicators van een organisatie zijn natuurlijk belangrijk, maar alleen met een ‘mensgerichte’ aanpak zorg je voor een balans is tussen deze KPI’s en de cultuur van de organisatie.

Organisaties met een juiste balans gaan daadwerkelijk voor hun Excellence en halen er op alle fronten het maximale uit.

Ik woon in Amsterdam IJburg, heb 4 kinderen en heb naast mijn passie voor How Company, eveneens een grote passie voor watersport, hardlopen, Ajax en ergens lekker een Belgisch biertje drinken met een bitterbal.”

Trainer, partner
Jeroen Ogier
Trainer, partner

"Thuis in de onderneming van mijn ouders kon ik als kind al ‘de lastige vragen’ stellen. Waarom doen we wat we doen? Waarom doen we dat op die manier? Omdat het zo hoort, was als antwoord voor mij nooit bevredigend. In mijn latere carrière in de detailhandel, bij de politie en vervolgens voor een grote niet-gouvernementele organisatie was ik altijd bezig met procesvereenvoudiging. 

In 2005 maakte ik kennis met How Company. Ik volgde een training die maakte dat wat ik eigenlijk al wist, echt ging begrijpen: Niet het proces, maar de mensen maken het verschil en… mijn mening is ook maar een mening. 

Ik besloot het roer om te gooien en mij binnen het eigen opleidingsprogramma van How Company, te laten opleiden tot trainer en coach. 

Terug naar tot de kern, het ‘waarom’ en van daaruit verder. Mensen inspireren om daarmee aan de slag te gaan, dat is tot op de dag van vandaag zo’n voorrecht om te mogen doen.

Mijn persoonlijke visie is een samenleving te creëren waar liefde (in de eerste plaats iedereen voor zichzelf) en partnership de standaard zijn, door steeds een voorbeeld te zijn en door mijzelf en anderen te trainen.

Dat houdt niet op in de trainingszaal. Het is onderdeel van wie ik ben en neem ik dus mee naar huis, naar mijn vrouw Linda en onze drie kinderen waar we samen van genieten. Mijn passie is varen met onze sloep, met het gezin, met vrienden en alleen. Op het water kom ik volledig tot rust. Als ik daarbij nog kan genieten van een glas Zundert 10, dan is mijn dag compleet."

Trainer, partner
Edwin Vreedeveld
Trainer, partner

“Voordat ik How Company oprichtte in 2003, was ik actief bij BP en Randstad in sales, marketing en general management. Een rode draad door mijn (internationale) carrière is leidinggeven aan verandering; van strategie tot en met implementatie.

Mijn specialiteit ligt op het gebied van cultuurverandering, leiderschap, teamwork en persoonlijke groei. Bij multinationals, maar ook bij mkb, non-profit en topsportorganisaties.

Ik ben enorm gedreven mensen te helpen inzien dat je veel meer kunt realiseren met minder moeite door anders naar ontstane situaties en ontwikkelingen te kijken.

Ik zie mijzelf als levensondernemer en ik heb door mijn vele levenslessen een grote passie om samen met anderen ‘de zaken’ beter te maken. Mijn inzichten hierin heb ik weergegeven in mijn boeken Liever een blije eikel (2013) en Ik doe ertoe! (2021).

Ik ben vader van 2 jonge kinderen die mij jong en scherp houden. Italiaans eten vind ik heerlijk, evenals ‘het wijntje’ daar vandaan. Maar zeker ook het blonde Belgische biertje tussendoor mag niet ontbreken. Op de tribune van de Johan Cruyff Arena in Amsterdam ben ik regelmatig te vinden.

Edith van Tilborg
Trainer

"Toen ik voor de keus stond wat ik wilde gaan studeren heb ik gekozen voor Technische Natuurkunde. Ik vond het vak Natuurkunde leuk en had  geen idee wat ik wilde bereiken. Natuurkunde leek me een veilige keuze en zeker een uitdagende studie. Ik kwam er snel achter dat ik niet zo veel voldoening haalde uit het maken van moeilijke sommen. Maar veel meer uit het samenwerken met anderen in projecten en samen resultaat behalen. Via mijn toenmalige leidinggevende ging ik een training doen over mijn communicatie met andere mensen en met mezelf. Ik was meteen enthousiast. Dit was wat ik al die jaren gemist had: Hoe werkt dat in het leven? Hoe werk ik? Hoe werken andere mensen? Hoe kan ik mijn relaties verbeteren?

"Ik ben me steeds meer gaan bezighouden met de mensen en maakte de stap van projectleider naar manager van teams. Waar ik altijd dacht: ik gun het iedereen dat ze niet alleen in het werk meer bereiken en werkplezier hebben, maar thuis ook."

How Company heb ik in de vorige organisatie waar ik werkte en nu bij Thales gevraagd mee te kijken. Bij Thales wilden we een traject opzetten samen met een ander bedrijf om onze technische leiders een boost te geven. ‘Accelerate’ is een traject met zowel een technische component als een leiderschapscomponent. De leiderschapscomponent heeft How Company voor ons opgezet en begeleid. In alle fasen van het traject denkt How Company actief mee over wat de beste vervolgactie is. Accelerate heeft mij persoonlijk geïnspireerd om te gaan voor trainership bij How Company. Geen lichte keuze voor een full-time werkende moeder, maar ik ben er nog iedere dag enthousiast over.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Wij gaan graag op vakantie en als het even kan naar Amerika, bijvoorbeeld om te gaan hiken in Zion National Park of om bij onze familie op bezoek te gaan."

Erica Bischoff
Trainer
“Tijdens mijn loopbaan bij de ING, was het de menselijke kant van mijn werk die mij fascineerde. Ik zag die kant zowel bij de vele klantervaringen, internationaal en nationaal, als bij het bouwen van teams en het begeleiden van talent in ontwikkeling.
Eind 2014 kwam ik in aanraking met How Company. Dit had zo’n impact op me dat ik de stap heb gezet naar de opleiding tot trainer bij How Company.

De rode draad door mijn loopbaan is de passie om mensen en teams beter te maken en verder te helpen. Mijn motto is: creëer leiders in plaats van volgers. Kijk altijd naar wat wel kan en doe het gewoon!

Wat voor mij het verschil maakt? Oprechte interesse in mensen en hun drijfveren, gecombineerd met vertrouwen. Daarbij zijn humor en positieve energie onontbeerlijk.

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en groot liefhebber van Ajax. Samen met mijn man en twee studerende kinderen houd ik van reizen, etentjes en concerten. De ideale zondag is voor mij met een inspirerend boek en een glas wijn bij de open haard genieten van het goede leven met mijn gezin."
Erwin van Oss
Trainer
“Bij diverse productieorganisaties en onderwijsinstellingen deed ik de afgelopen jaren veel ervaring op in leidinggevende functies en als organisatieadviseur. Ik leerde dat mensen de sleutel zijn tot succes. En, erg herkenbaar, dat dit niet vanzelf gaat.

In 2013 volgde ik een training bij How Company. Ik kon toen zelf ervaren wat de kracht van de trainingen van dit bedrijf is. Ik zag hoe het anders kan, wat mensen in beweging brengt en hoe ze vanuit verantwoordelijkheid dingen gaan doen.
In de jaren daarna ben ik met de tools gaan spelen en ik ontdekte dat ik mensen kan laten inzien hoe ze meer kunnen bereiken.

Sinds 2017 ben ik aangesloten bij How Company, waar ik mensen kan raken en in beweging kan krijgen. Het is mijn passie om mensen hun maximale potentieel te laten ervaren. Ik geniet en krijg hier veel energie van.”
Roy van den Anker
Trainer

"Bijna 25 jaar geleden startte ik mijn carrière in de financiële sector. Een sector die gedomineerd wordt door vakbekwaamheidseisen en strenge protocollen. En ook al dienden al die eisen een doel, ik merkte dat mijn diploma's en kennis van de regels niet genoeg waren. Om resultaten te behalen moest ik in staat zijn om verbinding te maken. Verbinding met klanten, collega's, mijn teams, of de bestuurders van de organisaties waar ik werkte.

Om mij hierin verder te ontwikkelen kwam ik in contact met de mensen van How Company. Na het volgen van diverse trainingen en het toepassen in de praktijk merkte ik dat er iets veranderde. Wat ik in samenwerking eerst als lastig en spannend ervaarde werd geleidelijk aan de meest waardevolle kant van mijn werk. Vanuit verbinding samen resultaten leren creëren en alle verwachtingen voorbij durven gaan is mijn belangrijkste drijfveer geworden. En ook de reden om zelf als trainer met How Company te gaan werken.

Een mooie bijkomstigheid? Dat dit zich niet beperkt tot werk. Dezelfde tools helpen mij om samen met mijn vrouw in ons gezin met drie opgroeiende pubers ook keer op keer de uitdagingen aan te gaan, fouten te maken en vervolgens van elkaar te leren."

Cor van der Sluis
Trainer
“In de hectiek van alledag staan we haast nooit stil bij onze groei als persoon. Meestal ligt de focus op meer of beter presteren en sturen we (onszelf) voornamelijk op zakelijke doelstellingen. Op zich is daar niets mis mee, alleen we vergeten vaak dat er ook nog een mens aan te pas komt om deze doelstellingen waar te maken.

In mijn ervaring als leidinggevende (onder meer bij ING en Sogeti) heb ik één ding wel geleerd. Een betere performance is alleen mogelijk als je werkt aan persoonlijke groei. Groei als mens. Dan ontstaat er energie, drive, power, bevlogenheid en volgt die performance bijna als vanzelf.

Wat ik zo bijzonder vind aan trainen bij How Company is dat we hier werken met zowel de zakelijke als de persoonlijke kant. Onze trainingen zijn uitdagend, confronterend en vooral praktisch toepasbaar. In de een-op-een coaching die ik doe en de trainingen die ik geef, is het een voorrecht om samen te mogen werken met mensen die zichzelf – net als ik – naar een hoger plan willen brengen.”
Pauline Martinovic
Trainer
“Na een loopbaan in het onderwijs en bij de brandweer ondervond ik wat de waarde is van persoonlijke ontwikkeling. Zowel in mijn werk als in mijn privéleven. Wat is er mooier dan het doorgeven van die ervaring en mensen ondersteunen in het bouwen aan levensgeluk? Voor mij is dat inmiddels een ‘way of life’ geworden.
Het is mijn passie om mensen te ondersteunen bij het creëren van ruimte voor zichzelf en anderen en zo tot volle bloei te komen. In welke functie of organisatie dan ook. Bij How Company hanteren we een aanpak die mensen stevig in het zadel zet.

Wij doen wat nodig is om mensen wakker te schudden en bewust te maken van patronen die niet (meer) werken.

We geven praktische gereedschappen mee waarmee deelnemers kunnen bereiken wat ze écht willen. Zowel in hun werkomgeving als thuis, want dat staat niet los van elkaar.”
Erik Bannenberg
Trainer

“Al meer dan 10 jaar ben ik verbonden aan How Company. Mijn oorspronkelijke vakgebied is journalist en filmmaker. In die tijd heb ik bij heel veel organisaties achter de schermen mee kunnen kijken. Wat mij altijd opviel bij veel mensen is dat ondanks de enorme bevlogenheid en passie voor het eigen vak, zij toch niet altijd de gewenste resultaten bereikten.

Onze gereedschappen helpen mensen om het beste uit zichzelf te halen. Wij geven deze door aan docenten en zij op hun beurt aan leerlingen en studenten.

Als we allemaal daarmee het beste uit onszelf halen, zetten we een goede stap naar een mooiere samenleving. Daar ben ik graag een radertje in.

Vanuit mijn eigen ervaring merkte ik dat mijn manier van aansturen niet altijd goed werkte. Ik kwam toen in contact met Edwin, partner bij How Company. Hij was destijds bezig met het implementeren van programma’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling binnen het bedrijfsleven. Daar leerde ik veel van en ik vond het geweldig om te zien hoe anderen geïnspireerd raakten om zaken anders aan te pakken. Daarom besloot ik een carrièreswitch te maken. Dit leidde tot onze jarenlange samenwerking, waarbij mijn expertise ligt op onderwijsvlak.”


 

Trainer
Janine Duyff
Trainer
“In mijn carrière werkte ik onder meer als manager, arbeidsdeskundige en consultant in verschillende organisaties. Het heeft mij altijd gefascineerd hoe het komt dat mensen, ondanks alle goede bedoelingen, zo vaak onvoldoende bereiken wat ze willen. Voor mij gaat het erom dat mensen het beste uit zichzelf halen. Ik ben er ten diepste van overtuigd dat dit goed is voor henzelf en voor hun omgeving. Dan pas is er echt plezier, voldoening en groei. Daar zet ik me voor in en ik draag er heel graag aan bij.

Mijn grootste beloning is zien dat mensen werkelijk op zichzelf gaan vertrouwen en daarmee het verschil maken in hun eigen leven.

Sinds 2007 ben ik betrokken bij How Company. Ik richt me vooral op leiderschap, cultuur binnen teams en persoonlijke groei. Wat ik bijzonder vind aan How Company, is dat we echt bijdragen aan de groei van mensen en organisaties en dat we zelf praktiseren wat we uitdragen. We weten uit eigen ervaring waar we het over hebben.

Ik woon met mijn man in Amstelveen. Ik dans graag de salsa en de tango, houd van lekker eten en ik beleef veel plezier aan al mijn neefjes en nichtjes. Mijn werk doe ik graag en daar haal ik veel voldoening uit."