Onze mensen

Britta Woudstra
Trainer
“Als trainer maak ik sinds begin 2017 onderdeel uit van How Company. En wat een openbaring is dat!

In mijn loopbaan heb ik verschillende rollen mogen vervullen. Van leerkracht en consultant tot aan de rol van HR-manager. Die laatste rol vervul ik ook nu nog met veel plezier. In al deze functies stond groei en ontwikkeling centraal. Het mooiste dat ik keer op keer zag, is dat de meesten van ons het beste uit onszelf en onze team(s) willen halen. Dat lukt alleen niet altijd.

Het werken bij How Company stelt mij in staat mensen de juiste gereedschappen aan te reiken om dit succes wel te behalen.

Met een mooie mix van theorie en doen, creëren we plezier, inzicht en groei!”
Financieel Medewerker
Irene Hendriksen
Financieel Medewerker
“Bij How Company verzorg ik sinds 2007 de financiële administratie van onze organisatie. Achter de schermen ben ik als een spin in het web bezig met alle financiële en administratieve processen. Accuraat werken evenals financiële afspraken nakomen, zijn voor mij belangrijk om de kwaliteit van onze organisatie op hoog niveau te houden.

How Company is voor mij een bedrijf waar iedereen zichzelf kan zijn. We zijn een hechte club mensen met zorg voor elkaar. Dit creëert een prettige en leuke werkomgeving.

In het verleden werkte ik bij verschillende organisaties, zoals verzekeringsmaatschappijen en banken, op de financiële afdeling.”
Erica Bischoff
Trainer
“Tijdens mijn loopbaan bij de ING, was het de menselijke kant van mijn werk die mij fascineerde. Ik zag die kant zowel bij de vele klantervaringen, internationaal en nationaal, als bij het bouwen van teams en het begeleiden van talent in ontwikkeling.
Eind 2014 kwam ik in aanraking met How Company. Dit had zo’n impact op me dat ik de stap heb gezet naar de opleiding tot trainer bij How Company.

De rode draad door mijn loopbaan is de passie om mensen en teams beter te maken en verder te helpen. Mijn motto is: creëer leiders in plaats van volgers. Kijk altijd naar wat wel kan en doe het gewoon!

Wat voor mij het verschil maakt? Oprechte interesse in mensen en hun drijfveren, gecombineerd met vertrouwen. Daarbij zijn humor en positieve energie onontbeerlijk.

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en groot liefhebber van Ajax. Samen met mijn man en twee studerende kinderen houd ik van reizen, etentjes en concerten. De ideale zondag is voor mij met een inspirerend boek en een glas wijn bij de open haard genieten van het goede leven met mijn gezin."
Cor van der Sluis
Trainer
“In de hectiek van alledag staan we haast nooit stil bij onze groei als persoon. Meestal ligt de focus op meer of beter presteren en sturen we (onszelf) voornamelijk op zakelijke doelstellingen. Op zich is daar niets mis mee, alleen we vergeten vaak dat er ook nog een mens aan te pas komt om deze doelstellingen waar te maken.

In mijn ervaring als leidinggevende (onder meer bij ING en Sogeti) heb ik één ding wel geleerd. Een betere performance is alleen mogelijk als je werkt aan persoonlijke groei. Groei als mens. Dan ontstaat er energie, drive, power, bevlogenheid en volgt die performance bijna als vanzelf.

Wat ik zo bijzonder vind aan trainen bij How Company is dat we hier werken met zowel de zakelijke als de persoonlijke kant. Onze trainingen zijn uitdagend, confronterend en vooral praktisch toepasbaar. In de een-op-een coaching die ik doe en de trainingen die ik geef, is het een voorrecht om samen te mogen werken met mensen die zichzelf – net als ik – naar een hoger plan willen brengen.”
Manager Operations
Kristin Röschard
Manager Operations

“De vraag ‘wat maakt de ene organisatie nu succesvoller dan de andere’ fascineerde me tijdens mijn bedrijfskundige studie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam al. Dat mensen in optimale samenwerking daar een belangrijke rol bij spelen, was voor mij toen al logisch.

Voordat ik me aansloot bij How Company, werkte ik voor uiteenlopende organisaties (Living, Cosmetics, IT) op het gebied van sales en marketing. Mijn kracht ligt op het vlak van organiseren, managen en ondersteunen. Zo kan iedereen zich focussen op dat waar hij of zij goed in is. Deze kracht kan ik bij How Company volop benutten. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor projectmatige activiteiten binnen de organisatie, met ondersteuning van onze officemedewerker.

De aanpak van How Company is uniek. We zetten ons in om voor het maximaal haalbare te gaan.

Dat doen we zowel intern als richting onze externe partners. Ik vind het een voorrecht om met mijn collega's samen te werken en de drive te voelen om anderen te inspireren.

Wat tijdens mijn studies logisch leek, blijkt in de praktijk toch minder eenvoudig. Met andere woorden, hoe je mensen optimaal laat samenwerken, is een kunst. Als deelnemer heb ik ervaren hoe de programma's met behulp van praktische gereedschappen veel nieuwe inzichten geven. Onder meer in samenwerken, zowel zakelijk als privé. Dit hoor ik ook terug van onze deelnemers en het maakt werken bij How Company voor mij bijzonder.”


 

Manager Open Programma's
Alessandra Morabito
Manager Open Programma's

“Ik heb een grote interesse in wat mensen beweegt, wat hen tegenhoudt en vooral hoe ik ze kan ondersteunen om in beweging te komen. Deze passie heb ik voor het eerst echt vorm kunnen geven in de uitzendbranche, als accountmanager. Ik had continue te maken met mensen en hun kwaliteiten. Het viel mij op dat binnen veel organisaties helemaal niet naar de mens werd gekeken, maar alleen naar taken die noodzakelijk waren om de gewenste resultaten te behalen.

In 2005 kwam ik in aanraking met How Company. Alle mogelijke kwartjes vielen op z’n plaats. Alles komt vanuit de overtuiging dat mensen veel meer potentieel in zich hebben dan ze zelf beseffen. Maar hoe geef je dit vorm? Het gedachtegoed, de methodiek en de praktische toepasbaarheid van de gereedschappen van How Company hebben mij zowel zakelijk als privé enorm veel opgeleverd. En zo zijn er velen met mij.

Elke organisatie valt of staat bij de mensen die er werken. Met trots kan ik zeggen dat ‘we practice what we preach’: iedereen krijgt de ruimte om zich te ontwikkelen.

Ik vervul sinds augustus 2014 met veel plezier de rol van Manager Open Programma’s. Een rol die me op het lijf is geschreven. Bij How Company gaat het namelijk om de factor ‘mens’ in de organisatie. De kracht van het gedachtegoed en de gereedschappen bewijst zich elke dag weer in onze samenwerking met elkaar en met onze partners.”

Ik woon samen met mijn zoontje in Amsterdam. Ik ben dol op koken, uit eten gaan, zingen en muziek luisteren. Ik ben graag in het gezelschap van vrienden en familie.

Partner & Trainer
Edwin Vreedeveld
Partner & Trainer

“Voordat ik How Company oprichtte in 2003, was ik actief bij BP en Randstad in sales, marketing en general management. Een rode draad door mijn (internationale) carrière is leidinggeven aan verandering; van strategie tot en met implementatie.

Mijn specialiteit ligt op het gebied van cultuurverandering, leiderschap, teamwork en persoonlijke groei. Bij multinationals, maar ook bij mkb, non-profit en topsportorganisaties.

Ik ben enorm gedreven mensen te helpen inzien dat je veel meer kunt realiseren met minder moeite door anders naar ontstane situaties en ontwikkelingen te kijken.

Ik zie mijzelf als levensondernemer en ik heb door mijn vele levenslessen een grote passie om samen met anderen ‘de zaken’ beter te maken. Mijn inzichten hierin heb ik weergegeven in mijn boek Liever een blije eikel (2013).

Ik ben vader van 2 jonge kinderen die mij jong en scherp houden. Italiaans eten vind ik heerlijk, evenals ‘het wijntje’ daar vandaan. Maar zeker ook het blonde Belgische biertje tussendoor mag niet ontbreken. Op de tribune van de Johan Cruyff Arena in Amsterdam ben ik regelmatig te vinden.

Nanneke Tuerlings
Trainer
“Door mijn studie Nederlands leerde ik al heel vroeg dat communicatie heel erg belangrijk is en dat je er met taal alleen niet komt. Het is ook belangrijk om te kijken naar de situatie en te delen wat ik zie om in verandering te komen.
Ik werkte lange tijd bij Manpower en specialiseerde me daarna binnen verschillende (internationale) organisaties in het HR-vak. Steeds weer stonden daar veranderprocessen, overnames en fusies centraal en ik kon vanuit mijn professie van grote toegevoegde waarde zijn.

Ik geloof dat iedereen beschikt over een groot potentieel en ik vind het een uitdaging om dat te activeren. Er een bijdrage aan te kunnen leveren.

Als trainer geniet ik van de inzichten die ontstaan en in mijn dagelijks leven ben ik altijd geboeid en geprikkeld door wat er tussen mensen gebeurt. Ik combineer mijn trainersrol met mijn rol als leidinggevende op een school voor volwasseneducatie.

Ik woon in Tilburg, heb 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik vind het geweldig om grote en verre reizen te maken en me te laten verrassen door nieuwe culturen en natuur. Daarnaast sport ik een paar keer per week, ga ik graag naar de film en vind ik lekker uit eten gaan heerlijk."
Office Medewerker
Wilma Almeida
Office Medewerker
“Deze functie bij How Company heb ik sinds de zomer van 2017. In het verleden werkte ik een tijdlang in de financiële sector als service desk medewerkster en schadeverzekering medewerkster. Ook in de reisbranche deed ik veel ervaring op met klantcontact, serviceverlening en organisatievermogen.

In mijn functie bij How Company heb ik regelmatig contact met de trainers en ondersteun ik hen om het juiste materiaal voor een training in orde te hebben. Zo gaan zij onbezorgd de training in en zijn onze programma’s een mooie ervaring voor de deelnemers. Van de uitdaging rondom het plannen en organiseren, word ik erg blij. Ik ben iemand die graag onder de mensen is en wil helpen.

In augustus 2017 volgde ik een van onze programma’s: Communication for Excellence. Dat was een unieke en bijzondere ervaring. Het heeft mij meer inzicht gegeven in hoe we als mens zijn, zowel zakelijk als privé, en hoe we het met elkaar een stuk makkelijker en efficiënter kunnen maken. Ik ben er trots op dat ik onderdeel van How Company ben en mijn steentje kan bijdragen. Samen met een warm team waarbij ik me thuis voel.”
Larisa van Rossum
Trainer
“Ik werkte negen jaar als HR-businesspartner bij de grootste zorginstelling van Amsterdam. Daarnaast heb ik een achtergrond in coaching. Sinds 2017 ben ik trainer bij How Company.

Plezier in mijn werk vind ik heel belangrijk. Voor mij is dat, naast zelf continu te ontwikkelen, anderen inspireren om het optimale uit zichzelf te halen. Wij kunnen allemaal vaak zo veel meer dan waar we ons bewust van zijn of dan dat we durven.
Ik heb op verschillende niveaus gewerkt en leerde vooral dat we uiteindelijk allemaal mensen zijn met vraagstukken. Vraagstukken waarvan we vaak niet weten hoe we ze moeten aanpakken. In je werk of privé.

Ik geloof dat je kunt bereiken wat je wilt. Zolang je op jezelf durft te vertrouwen en moeilijke uitdagingen ziet als een leer- en groeimoment.

Samen met mijn partner en kind reizen we graag de wereld rond, dat is onze gezamenlijke passie. Daarnaast ben ik een echte liefhebber van yoga, kunst en klassieke muziek."
Erik Bannenberg
Trainer

“Al meer dan 10 jaar ben ik verbonden aan How Company. Mijn oorspronkelijke vakgebied is journalist en filmmaker. In die tijd heb ik bij heel veel organisaties achter de schermen mee kunnen kijken. Wat mij altijd opviel bij veel mensen is dat ondanks de enorme bevlogenheid en passie voor het eigen vak, zij toch niet altijd de gewenste resultaten bereikten.

Onze gereedschappen helpen mensen om het beste uit zichzelf te halen. Wij geven deze door aan docenten en zij op hun beurt aan leerlingen en studenten.

Als we allemaal daarmee het beste uit onszelf halen, zetten we een goede stap naar een mooiere samenleving. Daar ben ik graag een radertje in.

Vanuit mijn eigen ervaring merkte ik dat mijn manier van aansturen niet altijd goed werkte. Ik kwam toen in contact met Edwin, partner bij How Company. Hij was destijds bezig met het implementeren van programma’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling binnen het bedrijfsleven. Daar leerde ik veel van en ik vond het geweldig om te zien hoe anderen geïnspireerd raakten om zaken anders aan te pakken. Daarom besloot ik een carrièreswitch te maken. Dit leidde tot onze jarenlange samenwerking, waarbij mijn expertise ligt op onderwijsvlak.”


 

Managing Partner
Jeroen Siedenburg
Managing Partner

“Sinds 2005 ben ik met veel trots verbonden aan How Company. Hiervoor ben ik 10 jaar werkzaam geweest in uiteenlopende functies en omgevingen, o.a. bij ABN AMRO, Libertel (nu Vodafone) en heb de opgang en ondergang van de internet bubble rond 2000 meegemaakt. Na deze periode ben ik 3 jaar lang Algemeen Directeur geweest van een technisch productiebedrijf (mkb) en heb hier o.a. een grootschalig verandertraject doorgevoerd om de organisatie weer winstgevend te maken. Gedurende de eerste fase van mijn loopbaan werd het mij meer en meer duidelijk dat uiteindelijk de mensen het daadwerkelijke verschil maken in organisaties.

De Key Performance Indicators van een organisatie zijn natuurlijk belangrijk, maar alleen met een ‘mens’ gerichte aanpak zorg je er ook voor dat er een balans is tussen deze KPI’s en de cultuur van de organisatie.

De Key Performance Indicators van een organisatie zijn natuurlijk belangrijk, maar alleen met een ‘mensgerichte’ aanpak zorg je voor een balans is tussen deze KPI’s en de cultuur van de organisatie.

Organisaties met een juiste balans gaan daadwerkelijk voor hun Excellence en halen er op alle fronten het maximale uit.

Ik woon in Amsterdam IJburg, heb 3 kinderen en heb naast mijn passie voor How Company, eveneens een grote passie voor watersport, hardlopen, Ajax en ergens lekker een Belgisch biertje drinken met een bitterbal.”

Trainer
Janine Duyff
Trainer
“In mijn carrière werkte ik onder meer als manager, arbeidsdeskundige en consultant in verschillende organisaties. Het heeft mij altijd gefascineerd hoe het komt dat mensen, ondanks alle goede bedoelingen, zo vaak onvoldoende bereiken wat ze willen. Voor mij gaat het erom dat mensen het beste uit zichzelf halen. Ik ben er ten diepste van overtuigd dat dit goed is voor henzelf en voor hun omgeving. Dan pas is er echt plezier, voldoening en groei. Daar zet ik me voor in en ik draag er heel graag aan bij.

Mijn grootste beloning is zien dat mensen werkelijk op zichzelf gaan vertrouwen en daarmee het verschil maken in hun eigen leven.

Sinds 2007 ben ik betrokken bij How Company. Ik richt me vooral op leiderschap, cultuur binnen teams en persoonlijke groei. Wat ik bijzonder vind aan How Company, is dat we echt bijdragen aan de groei van mensen en organisaties en dat we zelf praktiseren wat we uitdragen. We weten uit eigen ervaring waar we het over hebben.

Ik woon met mijn man in Amstelveen. Ik dans graag de salsa en de tango, houd van lekker eten en ik beleef veel plezier aan al mijn neefjes en nichtjes. Mijn werk doe ik graag en daar haal ik veel voldoening uit."
Trainer
Jeroen Ogier
Trainer
“Ik groeide op in een ondernemersgezin. Na een korte periode in de detailhandel koos ik voor een andere loopbaan: de politie. Omdat ik behoefte had aan meer verantwoordelijkheid in mijn werk, verliet ik die organisatie na acht jaar weer. Ik ging werken voor een niet-gouvernementele, grote, goededoelenorganisatie. Een harde wereld, waar de passie voor het onderwerp het kon winnen van menselijkheid. Een wereld waar met minimale middelen en maximale inzet hoge doelen gehaald moesten worden en… werden gehaald.

Mijn kanteling kwam toen ik in 2005 een training volgde bij How Company. Hier ervoer ik wat een voorrecht het is om mensen in beweging te brengen vanuit een houding van verantwoordelijkheid.

Ik besloot het roer om te gooien en mij, binnen het eigen opleidingsprogramma van How Company, te laten opleiden tot trainer en coach. Een traject waarin leiderschap gevraagd werd. Het ging niet alleen om het aanleren van vaardigheden. Ik ben een ander leven gaan leiden en wil een voorbeeld zijn voor mijn omgeving. Volgens mij gaat leiderschap daarover. Dat wil ik deelnemers aan onze programma’s meegeven.

Een omgeving die overigens onder meer wordt gevormd door mijn vrouw Linda en de drie kinderen (en een schoonzoon) waar we samen van genieten. Mijn passie is varen met onze sloep, met het gezin, met vrienden en alleen. Op het water kom ik volledig tot rust. Als ik daarbij nog kan genieten van een goed glas Trappistenbier, dan is mijn dag compleet."
Nan Uijtdewillegen
Trainer
“Ik ging journalistiek en jeugdvoorlichting studeren, omdat ik altijd al iets had met communicatie. Naast mijn studie werkte ik vaak in coördinerende rollen en had ik supervisorfuncties. Het werd mij duidelijk dat het werkt als mensen de ruimte krijgen om hun verantwoordelijkheid te nemen en zichzelf te ontwikkelen. Ik wist alleen niet goed hoe dat moest.

Na mijn studie trok management me meer dan de journalistiek of een onderzoeksfunctie en ging ik aan de slag in diverse leidinggevende functies bij onder meer debiTEL (nu KPN) en een groot facilitair callcenter (nu Cendris). Ik kwam toen ook met How Company in aanraking en merkte: dat werkt.

De trainingen van How Company hebben voor mij hét verschil gemaakt in mijn werk en persoonlijke leven. Wat een inspiratie om dit nu zelf middels onze programma’s en coaching over te dragen. Om er dagelijks mee te werken en constant overtuigd te raken van de werking van alle gereedschappen!

Nu combineer ik het trainerschap bij How Company met mijn baan als manager. Zo blijf ik altijd met beide benen in de praktijk staan. Juist dat is wat mij aansprak in How Company: niet praten over, maar doen!

Ik woon in Amsterdam en deel een co-ouderschap voor onze hond Fons, met wie ik dan ook graag een lekkere wandeling maak. Maandelijks eet ik met een groep vrienden die elkaar inmiddels al dik 20 jaar kennen. Een aantal jaar geleden was dat nog borrelen en lekker aan de boemel……….nu dineren we samen!
Pauline Martinovic
Trainer
“Na een loopbaan in het onderwijs en bij de brandweer ondervond ik wat de waarde is van persoonlijke ontwikkeling. Zowel in mijn werk als in mijn privéleven. Wat is er mooier dan het doorgeven van die ervaring en mensen ondersteunen in het bouwen aan levensgeluk? Voor mij is dat inmiddels een ‘way of life’ geworden.
Het is mijn passie om mensen te ondersteunen bij het creëren van ruimte voor zichzelf en anderen en zo tot volle bloei te komen. In welke functie of organisatie dan ook. Bij How Company hanteren we een aanpak die mensen stevig in het zadel zet.

Wij doen wat nodig is om mensen wakker te schudden en bewust te maken van patronen die niet (meer) werken.

We geven praktische gereedschappen mee waarmee deelnemers kunnen bereiken wat ze écht willen. Zowel in hun werkomgeving als thuis, want dat staat niet los van elkaar.”
Trainer
Rob Vreede
Trainer
“Het lerend vermogen van mensen en organisaties heeft me altijd gedreven. Ook tijdens mijn diverse functies op het gebied van financiën, marketing en management. Onder meer bij ABN AMRO en ANWB zocht ik steeds naar verbeterruimte, zodat het voor de klant én ook intern beter liep.

Ben je je er niet van bewust dat je iets in huis hebt, dan ontwikkel je het ook niet. Mensen dragen in potentie veel meer in zich dan ze zelf zien. Als trainer en coach daag ik mensen uit om het beste uit zichzelf te halen en het geloof in eigen kunnen te vergroten. Hierbij richt ik me met name op de ontwikkeling van leiderschap en persoonlijke effectiviteit, in relatie tot anderen.

Gisteren was gisteren, morgen is alles mogelijk. Waarom zou je er niet voor gaan? Het is deze simplicity die me drijft.

Als je gaat zien waar je jezelf in beperkt, leert hoe je dat met de juiste gereedschappen kun ombuigen en daarbij je talenten ten volle benut, dan is het resultaat grensverleggend.”
Erwin van Oss
Trainer
“Bij diverse productieorganisaties en onderwijsinstellingen deed ik de afgelopen jaren veel ervaring op in leidinggevende functies en als organisatieadviseur. Ik leerde dat mensen de sleutel zijn tot succes. En, erg herkenbaar, dat dit niet vanzelf gaat.

In 2013 volgde ik een training bij How Company. Ik kon toen zelf ervaren wat de kracht van de trainingen van dit bedrijf is. Ik zag hoe het anders kan, wat mensen in beweging brengt en hoe ze vanuit verantwoordelijkheid dingen gaan doen.
In de jaren daarna ben ik met de tools gaan spelen en ik ontdekte dat ik mensen kan laten inzien hoe ze meer kunnen bereiken.

Sinds 2017 ben ik aangesloten bij How Company, waar ik mensen kan raken en in beweging kan krijgen. Het is mijn passie om mensen hun maximale potentieel te laten ervaren. Ik geniet en krijg hier veel energie van.”
Claudia Kranefuss
Trainer

“Om mijn studies geschiedenis en Nederlands af te ronden, verhuisde ik in 1989 van Duitsland naar Nederland. Ik werkte toen in het middelbaar onderwijs. In 1992 stapte ik over naar de uitgeverijwereld. Bij Bertelsman, Wolters en ANWB had ik functies in de marketing en als uitgever. Daarnaast gaf ik management- en leiderschapstrainingen. In 2005 ging ik fulltime het trainersvak in. Ook stond ik weer voor de klas, aan de Business School Lausanne voor de (Executive) MBA-programma’s.

Sinds 2003 ben ik aan How Company verbonden. De drive om organisaties werkelijk te ondersteunen om hun doelen te behalen én mensen laten zien dat ze veel meer voor elkaar kunnen krijgen dan ze denken, heeft me altijd beziggehouden. Bij How Company doen we dat op een no-nonsense en praktische manier.

Organisaties en mensen die vanuit Excellence opereren, zijn een ongelofelijke inspiratie voor anderen. Bovenal bieden ze een omgeving waar iedereen zichzelf mag zijn, inclusief fouten en successen.

Naast trainer ben ik ook verantwoordelijk voor de opleiding van onze trainers. Verder werk ik regelmatig aan de uitbreiding van onze productportfolio en het ontwikkelen van nieuwe programma’s.”