Online Teamcoaching

Van samen werken naar samenwerken

Van een groep mensen of team een (h)echt team maken, dat de eigen prestaties continu verbeterd en op een gefocuste manier, met plezier resultaten haalt. Dat hoeft geen utopie te zijn! Wij zetten onze jarenlange ervaring, kennis en kunde in training en coaching in om met jou en je team het verschil te maken.

Teams / Coaching / Online / Focus

Wat je met het team kunt bereiken In een team heb je te maken met verschillende mensen, allemaal met hun eigen kennis, kunde en gebruiksaanwijzing. En dan ook nog eens ieders eigen ervaringen – positief en negatief. In teamcoaching leer je elkaar als mens beter kennen én krijg je praktische vaardigheden aangereikt, waardoor je niet meer ‘op de rode knoppen’ van de ander drukt. Zo ontstaat meer en betere samenwerking. Is dit iets voor mij? Checklist
Wat je team kan leren
  • Helderheid creëren over teamwaarden en maken van concrete werkafspraken
  • Opstellen van en commitment krijgen op gemeenschappelijke doelen
  • Versterken van elkaars prestaties, door bespreekbaar maken van houding en gedrag binnen het team, van mens tot mens
  • Werken vanuit eigen en gemeenschappelijke verantwoordelijkheid
  • Werken (en delen) vanuit een houding van leren van fouten en successen
Veelgestelde vragen
Dat bepalen we samen en is afhankelijk van de specifieke vraag. We starten sowieso met twee intakegesprekken; eerst met de leidinggevende of spil van het team en daarna met het hele team.
We kiezen voor een resultaatgerichte aanpak. How Company is niet van ellenlange sessies en eeuwigdurende trajecten. We gaan voor wat nodig is en spreken vooraf af hoe lang we daarvoor nodig denken te hebben.
We hanteren een praktische insteek, waarbij we in gesprek haan over waar het team tegenaan loopt in de dagelijkse praktijk. Dat zien we als vertrekpunt voor iedere interactie. Het gaat nooit om wie verantwoordelijk is (of wordt gehouden). Het gaat over wie in verantwoordelijkheid gaan werken aan oplossingen.
Het aantal coachsessies en de lengte ervan is afhankelijk van het vraagstuk en de omvang van het team. Je kunt rekening houden met sessies van ongeveer 2,5 uur.
How Company kan Zoom als platform aanbieden voor de gesprekken. Uiteraard kunnen onze coaches ook inhaken op een het videoconferentiesysteem dat binnen jouw organisatie normaliter wordt gebruikt.
Het is aan te bevelen dat alle deelnemers een video- en geluidsverbinding (computer (met webcam), een tablet of een smartphone) hebben.
Een coaching is geen (werk-)overleg. In onze ogen is coaching ‘serious business’.
Wij vragen van deelnemers dat zij zich tijdens het gesprek focussen op de interacties. Wij adviseren deelnemers om tijdens de sessies niet te eten of drinken (water uitgezonderd), pen en papier bij de hand te hebben en andere communicatie-middelen ((WhatsApp, Messenger, e-mail) uit te schakelen.
Het verdient de voorkeur dat de teamleden beschikken over een ruimte waar zij zich gedurende de coaching kunnen terugtrekken, waar zij niet gestoord worden en waar zij zelf ook geen last hebben van omgevingsgeluiden.