Online Teamcoaching

Van samen werken naar samenwerken

Van een groep mensen of team een (h)echt team maken, dat de eigen prestaties continu verbetert en met focus en plezier resultaten behaalt. Wij zetten onze jarenlange ervaring, kennis en kunde in training en coaching graag in om met jou en je team het verschil te maken.

Teams / Coaching / Online / Focus

Wat je met het team kunt bereiken In een team heb je te maken met verschillende mensen, allemaal met hun eigen kennis, kunde en gebruiksaanwijzing. En dan heeft iedereen ook nog andere ervaringen. In teamcoaching leer je elkaar beter kennen én krijg je praktische vaardigheden aangereikt, waardoor je niet meer ‘op de rode knoppen’ van de ander drukt. Zo ontstaat meer en betere samenwerking. Is dit iets voor mij? Checklist
Wat je team leert
  • Helderheid scheppen over teamwaarden en maken van concrete werkafspraken
  • Opstellen van en commitment krijgen op gemeenschappelijke doelen
  • Verbeteren van prestaties, door bespreekbaar maken van houding en gedrag binnen het team
  • Werken vanuit eigen en gemeenschappelijke verantwoordelijkheid
  • Werken vanuit een houding van leren van fouten en successen
Veelgestelde vragen
Dat bepalen we in overleg en is afhankelijk van de specifieke vraag. We starten altijd met twee intakegesprekken; eerst met de leidinggevende en daarna met het hele team.
How Company staat voor een resultaatgerichte, kortdurende aanpak. We spreken vooraf af hoe lang we daarvoor nodig hebben.
We hanteren een praktische insteek, waarbij we in gesprek gaan over waar het team tegenaan loopt in de praktijk. Dat is het vertrekpunt voor iedere interventie. Het gaat nooit om wie verantwoordelijk is (of wordt gehouden). Het gaat over wie in verantwoordelijkheid gaan werken aan oplossingen.
Het aantal coachsessies en de lengte ervan is afhankelijk van het vraagstuk en de omvang van het team. Je kunt rekening houden met sessies van ongeveer 2,5 uur.
How Company kan Zoom als platform aanbieden voor de gesprekken. Uiteraard kunnen onze coaches ook werken met het videoconferentiesysteem dat binnen jouw organisatie wordt gebruikt.
Het is aan te bevelen dat alle deelnemers een video- en geluidsverbinding (computer (met webcam), een tablet of een smartphone) hebben.
Een coaching is geen (werk-)overleg. 
Wij vragen van deelnemers dat zij zich tijdens het gesprek focussen op de interacties. Wij adviseren deelnemers om tijdens de sessies niet te eten of drinken (water uitgezonderd), pen en papier bij de hand te hebben en andere communicatie-middelen ((WhatsApp, Messenger, e-mail) uit te schakelen.
Het heeft de voorkeur dat teamleden beschikken over een ruimte waar zij zich gedurende de coaching niet gestoord worden en geen last hebben van omgevingsgeluiden.