Ryanne Blaauw

HR Specialist, Jacobs Douwe Egberts

Aanleiding
Jacobs Douwe Egberts werkt al jaren samen met How Company op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Veel mensen die bij Douwe Egberts werken, hebben deelgenomen aan het open programma Communication for Excellence. Vanuit de organisatie kwam er steeds meer vraag naar programma’s van How Company. Daarom is besloten dit incompany te organiseren, in groepen van 12 deelnemers op een externe locatie. Ryanne: “Naast een financiële overweging zien wij ook een ander groot voordeel om dit met collega’s samen te doen. Vaak zijn het jonge mensen die met de tweede stap in hun loopbaan bezig zijn. In een training herkennen zij de situaties van elkaar op de werkvloer. Ook geeft dit programma ze net dat duwtje in de rug om nog succesvoller te zijn en sneller te groeien als persoon en professional.”
Thema's:
  • Persoonlijke leiderschap
  • Communicatie
  • Leiderschap
  • Incompany
Wanneer je echt wilt investeren in mensen en ze wilt laten groeien, zijn de programma’s van How Company daar heel geschikt voor. Een toegevoegde waarde voor leiders en professionals.
Aanpak
Meerdere keren per jaar staat het driedaagse programma Communication for Excellence, dat voor het grootste gedeelte overeenkomt met het open programma, op de agenda bij Jacobs Douwe Egberts. Medewerkers en leidinggevenden kunnen zich intern inschrijven. Ongeveer vier weken later staat er (per programma) een dagdeel gepland, waarop iedereen weer bij elkaar komt. Voor de mensen die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van leiderschap, is er de training Leadership for Excellence. Dit is een vervolg op de Communication for Excellence en het wordt regelmatig door de mensen van Jacobs Douwe Egberts in de open variant gevolgd, omdat deze bij hen nog niet incompany wordt aangeboden.
Resultaat
Ryanne krijgt regelmatig enthousiaste reacties van mensen die een programma van How Company hebben gevolgd. “Naast deze programma’s hebben we ook andere opleidingen en trainingen die onze mensen volgen, maar juist van How Company geven ze expliciet aan dat het veel impact heeft gehad. Ze krijgen meer inzicht in hun eigen gedragingen en zien waar ze zichzelf tegenhouden om er meer uit te halen. Doordat het niet alleen gaat om het leren van vaardigheden, maar ook dieper, naar houdingsniveau, beklijft het na afloop van de intensieve dagen.” Over How Company zegt ze: “We kunnen snel met ze schakelen en ze zijn flexibel. Ook wanneer wij een vraag hebben buiten het reguliere programma om, denken ze met ons mee en zijn ze een sparringpartner. Als wij een specifieke voorkeur hebben voor een trainer of datum, is er in overleg altijd veel mogelijk.” Naast de inhoud van de programma’s zijn het de trainers die het verschil maken. “De trainers confronteren en spiegelen, maar doen dit altijd oprecht en met respect, op een authentieke manier.”
Over Jacobs Douwe Egberts
Jacobs Douwe Egberts is een internationaal koffie- en theebedrijf met het hoofdkantoor in Nederland. Hun koffie- en theeproducten zijn wereldwijd in meer dan 45 landen verkrijgbaar. Van de totale jaaromzet van € 2,7 miljard wordt bijna driekwart gerealiseerd in markten waarin zij dominante posities innemen.
De onderneming is onderverdeeld in drie divisies: Retail-West-Europa, Retail-Rest van de Wereld en Out of Home, die een complete reeks van warme dranken aanbiedt middels geavanceerde machines. Ze verkopen hun koffie- en theeproducten met name aan supermarkten, warenhuizen en internationale inkooporganisaties, terwijl de Out of Home-klanten variëren van multinationals tot kleine familiebedrijven waar ze – direct of indirect – via hun wereldwijde netwerk van distributeurs aan leveren.

www.jacobsdouweegberts.com