Interne trainersopleiding

How Company leidt haar eigen trainers op
Onze trainingen worden gegeven door de beste trainers. Durven wij dat te zeggen? Ja! We leiden onze trainers namelijk zelf op, juist omdat we geen concessies willen doen aan de kwaliteit. Zijn er dan op andere plekken geen goede trainers te vinden? Natuurlijk wel. Wij willen dat trainers en coaches zich ook echt kunnen identificeren met ons gedachtegoed en ons materiaal. ‘Walk the Talk’ noemen we dat. Om aan dat principe te voldoen, vragen we kandidaat-trainers altijd eerst het programma Communication for Excellence (of in-company Persoonlijk leiderschap van How Company) te volgen. 

Daarna volgt een intensief traject van meerdere jaren, waarin de eigen ontwikkeling en het aangaan van persoonlijke uitdagingen centraal staan. Het resultaat is dat al onze trainers authentiek en assertief voor de groep staan. Assertief omdat er vragen worden gesteld die mensen aan het denken zetten en authentiek omdat het uit het hart komt.

Het verschil willen maken
Zo veel mensen, zo veel smaken, dat gaat ook op voor het trainersgilde van How Company. Toch valt er in algemene zin wel iets over ze te vertellen.
• Onze trainers willen het verschil maken bij en voor onze klanten, partners en relaties
• Zij gaan allemaal voor win-win
• Zij hebben oog voor mensen en de wens om in een menselijke organisatie te werken
• Zij willen een voorbeeld zijn voor anderen

Deze eigenschappen worden professioneel ingezet om anderen te trainen op attitude en houding.

Voeten in de klei
Waar voldoet een aanstaande trainer van How Company aan? Een vereiste is dat je een training bij ons hebt gevolgd, zodat je weet waar je het over hebt. Hoe oud je bent maakt voor ons niet uit, maar een zekere vorm van levenservaring is belangrijk. Je moet met je voeten in de klei hebben gestaan. Dat betekent dat het bedrijfsleven je niet vreemd is en dat de situaties waar trainees mee kampen, herkenbaar voor je zijn. Jouw bagage zorgt ervoor dat je als mens voor een groep staat, in plaats van als trainer. De mensen van How Company staan open voor deelnemers, dagen mensen uit en bieden hen maximale ruimte om zich te ontwikkelen. Empowerment noemen we dat.

Trainer Academy
Periodiek, met tussenposes van twee á drie jaar, start er een groep met de Trainer Academy. Hierbij vindt eerst een selectieprocedure plaats voordat je kunt starten aan de Trainer Academy. Deze bestaat uit meerdere interviews en een praktijkoefening. Om hiervoor te worden uitgenodigd is het noodzakelijk dat je onze training Communication for Excellence (of in-company Persoonlijk leiderschap van How Company) hebt gevolgd. Heb je interesse? Dan komen we graag met je in contact. 

Heb je nog geen training van How Company gevolgd, dan adviseren we je eerst het boek Ik doe ertoe! van Edwin Vreedeveld, trainer en partner van How Company, te lezen. Dat geeft je context met betrekking tot onze manier van denken en doen.

Trainer Jeroen Ogier
Wij vertrouwen de training van onze trainers toe aan Jeroen Ogier. Jeroen is sinds 2009 verbonden aan How Company. Zijn drive? Jeroen brengt zaken terug naar de kern, het ‘waarom’ om van daaruit mensen te inspireren en te gaan voor hun maximale potentieel. Die drive geeft hij, op een no-nonsense en praktische manier, door aan de trainers die hij opleidt.