Onze visie

Waarden, potentieel en organisatieambitie
How Company brengt waarden, potentieel en organisatieambitie samen op een alledaags niveau. Wij zijn een organisatie waar de mens centraal staat, want alleen dan kan het verschil gemaakt worden. Onze programma’s leren je om jezelf en anderen in beweging te krijgen door communicatie en inzicht in menselijke aspecten die wij allemaal met ons meedragen.  Van huis uit hebben wij inhoudelijk weinig basic life skills meegekregen op het vlak van samenwerken en samenleven, persoonlijk leiderschap over je eigen leven en het leidinggeven aan anderen. Door schade en schande leren wij steeds meer op re-actieve wijze. We reiken basic life skills aan die makkelijk en direct toepasbaar zijn zakelijk als privé.

Iedereen heeft het recht zijn maximale potentieel te ervaren
Veel mensen zijn naarstig op zoek naar hun eigen potentieel, wat ze met hun eigen leven willen en vooral ook hoe dit vorm te geven.  Vaak komen we vast te zitten door omstandigheden en persoonlijke teleurstellingen, maar vooral ook onze gedachtegang. Beperking in eigen ontwikkeling bij mensen, heeft een directe en vaak negatieve impact op onze eigen leef- en werkomgeving, op onze maatschappij. Wanneer wij ons ei niet kwijt kunnen of onszelf ergens beperken, kan dit (onbewust) uitstralen op anderen.

Om dat potentieel te bereiken, heb je inzicht nodig in hoe je denkt en communiceert. Pas als je jouw eigen verhalen kent en de dialoog met jezelf kunt aangaan ontstaat er een goede basis, leer je optimaal communiceren met anderen . Dit lijken misschien basic skills, maar deze hebben wij niet ooit van huis uit  meegekregen. How company helpt graag met de verdere ontwikkeling van jouw life skills en andere vaardigheden waarmee je jouw persoonlijke effectiviteit op een veel hoger niveau gaat tillen. Meer de voor jou juiste dingen realiseren met minder moeite. Verbeter jezelf en alles om je heen.

Assertief en authentiek
How Company werkt assertief en authentiek. We stellen vragen die ervoor zorgen dat mensen bij zichzelf te rade gaan. Dat doen wij uit het hart. Wij staan als mens voor de groep, niet uitsluitend als trainer. Wij onderzoeken samen wat jij nodig hebt om optimaal te presteren. Daarna van grensverleggend denken naar grensverleggend doen.. we trainen op houding en gedrag. Blijf je liever in je comfort zone? Dan is How Company niet jouw plek. Wij dagen iedereen namelijk uit een stap verder te gaan dan middelmaat en ‘het bekende’.

Vastberaden
Waarom wij doen wat we doen? Met onze vastberadenheid om persoonlijke groei binnen organisaties vorm te geven, dragen wij op professionele wijze bij aan een meer weerbare samenleving. Dat past bij deze tijd. We zien inmiddels allemaal wel in dat teams beter opereren als er aandacht is voor persoonlijke groei van mensen. Vandaar, aandacht aan het individu, het team en leiderschap.

Onze kernwaarden
De 5 kernwaarden waar wij ons aan verbinden zijn

Eerlijkheid: Feedback is een mogelijkheid tot groei

Partnership: Onze kracht en ervaring in dienst van relaties

Verantwoordelijkheid: Wij doen wat wij beloven

Professionaliteit: Onze reputatie herkenbaar in alles wat wij doen

Assertief:  Wij dagen mensen uit te gaan handelen buiten hun comfort zone