Katrin Muff

Decaan, Business School Lausanne

Aanleiding

Katrin nam deel aan een programma over persoonlijk leiderschap bij How Company. Dat deed ze in 2008 en het programma werd gegeven door trainer Claudia Kranefuss. "De diepte en professionaliteit waren zo indrukwekkend dat ik besloot een programma over leiderschap en communicatie toe te voegen aan onze (executive) MBA-programma's op BSL-Lausanne." Business School Lausanne is een kleine, maar exclusieve Business School die bedrijfseducatie wil transformeren naar de behoeften van modern leiderschap in een duurzame omgeving. De zogenaamde soft skills zijn essentieel voor organisaties die op een verantwoorde manier willen handelen – voor hun mensen en voor het milieu. "We hebben van deze vaardigheden, waarden gedreven, een integraal onderdeel van onze programma’s gemaakt bij BSL."

Thema's:
  • Persoonlijke leiderschap
  • Communicatie
  • Leiderschap
  • Maatwerk
De studenten maken effectiever gebruik van de geleerde tools in hun werkomgeving met klanten en collega's. Het programma is geschikt voor alle culturen, een belangrijk aspect in onze multiculturele schoolomgeving.
Aanpak

Over How Company zegt Katrin: "Ze zijn een geschikte partner om een nieuwe vorm van leiderschap te creëren door hun professionaliteit en gedrevenheid." BSL-studenten volgen het vak Advanced Communication aan het begin van hun studie. Gedurende deze 2,5 dag leren ze hoe je de juiste dingen op het juiste moment kunt zeggen. Ze creëren een diepere samenwerking en partnerschap. Sinds 2009 trappen we elk semester met dit vak af.

Resultaat
Katrin: "Het leiderschap en communicatie programma wordt zeer gewaardeerd door onze studenten. Ze ervaren het als een praktisch vak met een zeer positieve invloed op zowel hun zakelijk- als privéleven en de balans daartussen. Ook de samenwerking met medestudenten en het begrip voor culturele verschillen worden positief beïnvloed. “De studenten maken effectiever gebruik van de geleerde tools in hun werkomgeving met klanten en collega's. Het programma is geschikt voor alle culturen, een belangrijk aspect in onze multiculturele schoolomgeving.” “Claudia is een zeer gewaardeerde professor binnen onze school. Ze is flexibel, coöperatief en een partner in het realiseren van de waarden van Business School Lausanne."
Over Business School Lausanne
Business School Lausanne (BSL) is een wereldwijde leeromgeving, gevestigd in Lausanne, Zwitserland. Studenten van zestig nationaliteiten en met diverse achtergronden sluiten zich aan bij de faculteit om gezamenlijk het bedrijfsleven te verkennen. BSL staat op nummer drie in Zwitserland en behoort tot de top twintig van business schools in West-Europa in het QS Global 250 Business Schools Report 2017. Hun programma's zijn sinds 1996 geaccrediteerd door de Accreditatie Raad voor Bedrijfsscholen en Programma's (ACBSP). Hun programma-portfolio omvat onder meer: Bedrijfskunde en duurzaamheid in Bachelor, Master, e/ MBA, DAS en vervolgonderwijs.

www.bsl-lausanne.ch