Corine Berghuis

Manager Telematica, Server-, Netwerk- en Werkplekbeheer, Haga Ziekenhuis

Leiden vanuit je visie als leidinggevende en niet vanuit de inhoud

Open training: Leadership for Excellence

Waarom ben je de training gaan volgen?
Ik had eerder de Communication for Excellence training gedaan en deze training heeft mij persoonlijk en professioneel zoveel opgeleverd dat de keuze om ook Leadership for Excellence te volgen voor mij voor de hand lag. Ik was net een nieuwe leidinggevende functie binnen het ziekenhuis gestart waarbij ik minder kennis op inhoud had. Het kwam dus echt neer op mijn leidinggevende capaciteiten om samen met de professionals het team op te zetten, de visie te bepalen en persoonlijke- en organisatiedoelen te stellen.

Wat heb je tijdens de training geleerd, welke onderwerpen spraken je aan?
De basis van de training Communication for Excellence wordt verrijkt met nieuwe kennis die direct toepasbaar was in mijn dagelijkse werk. Dat was voor mij zeer waardevol. De praktische invulling wordt onderbouwd met een theoretisch kader, dat maakt dat de training direct zeer toepasbaar. Het heeft mij geholpen in het duidelijk verwoorden van mijn visie op mijn werk waarin mijn persoonlijke kernwaardes duidelijk naar voren komen.

Wat is het resultaat van de training en zou je iemand anders aanbevelen om de training te volgen en waarom?  
Het resultaat van deze training is dat ik mijn visie heel duidelijk en met passie kan verwoorden, hier val ik regelmatig op terug in mijn dagelijkse werk. De tools die je krijgt aangereikt tijdens deze training gebruik ik ook in de gesprekken met de professionals of teamoverleggen. Ik raad deze training dan ook aan aan iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen op persoonlijk en/of professioneel vlak. Samenwerken met andere leidinggevenden in de training en met de trainer geeft ontzettend veel energie!

Thema's:
  • Persoonlijke leiderschap
  • Communicatie
  • Leiderschap
  • Teambuilding
Sinds de training kan ik mijn visie heel duidelijk en met passie verwoorden.