Julia van Amerongen

Senior Brand Manager, interim

Leiderschap betekent voor mij ná de training: verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven.

Waarom ben je de training gaan volgen?
Ik ben de training gaan doen omdat ik officieel leidinggevende werd van een groter team. Ik heb ook de trainingen Communication for Excellence en I-brand gevolgd. Daardoor had ik het vertrouwen dat dit ook weer een fijne, professionele en bruikbare training zou zijn.

Wat heb je tijdens de training geleerd, welke onderwerpen spraken je aan?
Ik heb geleerd dat leiderschap zoveel meer is dan ‘leidinggeven’ alleen. Voor mij betekent leiderschap ná de training bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven, het belang van een richting bepalen van de kant die ik op wil gaan. Maar ook: mensen inspireren met je mee te gaan, de ruimte kunnen laten aan de ander én je eigen gedrag en patronen (en hoe je overkomt) ook onder de loep kunnen nemen. Zowel privé als binnen een organisatie. Ik ga altijd uit van de goede intentie van de ander, zodat ik nieuwsgierig blijf en de verbinding blijf zoeken. Wat heeft die ander nodig van mij op dit moment? Hierdoor bouw ik inzicht en vertrouwen op, niet alleen in de ander maar ook nog eens in mijzelf.

Wat is het resultaat van de training en zou je iemand anders aanbevelen om de training te volgen en waarom?
Het resultaat van de training is nog steeds duidelijk aanwezig. De training heeft mij geleerd meer stil te staan bij mijzelf, bewuster ‘leider’ te zijn, hoe mijzelf en anderen te coachen en dit zal ik mijn leven lang kunnen blijven toepassen.

 

 

Thema's:
  • Persoonlijke leiderschap
  • Communicatie
  • Leiderschap
  • Teambuilding
Leiderschap is zoveel meer dan leidinggeven alleen.