René van Amersfoort

Director, vABC

Aanleiding
vABC is een consultancybedrijf in de voedingsindustrie. René van Amersfoort richtte vABC in 2001 op en tien jaar later groeide zijn organisatie explosief. Dit vroeg om een andere manier van werken en aansturen vanuit zijn leidinggevende rol. René is gedreven om mensen in teams het maximale uit zichzelf te laten halen. Na meerdere trainingen bij gerenommeerde trainingsbureaus te hebben gevolgd, adviseerde een vriend hem de training Communication for Excellence van How Company. In eerste instantie was René sceptisch: “Wie kan mij nog iets leren na al die trainingen?!” Het tegendeel bleek waar; zowel zakelijk als persoonlijk bracht de training hem zo veel dat hij deze nu aan iedere nieuwe werknemer aanbiedt. Ook adviseert hij zijn klanten om zich in te schrijven.
Thema's:
  • Persoonlijke leiderschap
  • Communicatie
  • Leiderschap
  • Maatwerk
  • Organisatieverandering
  • Incompany
  • Lean en Agile
Als een van mijn mensen na Communication for Excellence weer op kantoor komt, geeft dit een berg energie. Het trekt onze organisatie verder vooruit. Inhoud en kennis over verbeterprocessen is er al. Door ook te luisteren en in te spelen op de behoeften, leren we elkaar en onze klanten beter begrijpen.
Aanpak
Deze training laat je op een andere manier naar dingen kijken. Door stil te staan bij hoe de ander in elkaar steekt en wat hij of zij nodig heeft, in plaats van alleen maar gas te geven, kun je makkelijker je doelen realiseren. vABC zoekt actief de samenwerking op. Daarom koppelen zij regelmatig hun klanten aan How Company. Omdat wij in veel projecten samenwerken met klanten, merken wij dat het helpt als we dezelfde taal spreken. Het contact loopt soepeler als zij ook een training bij How Company hebben gevolgd.
Resultaat
“We merken dat we als gevolg van de trainingen sneller verbeteringen kunnen doorvoeren. Er is een echte klik onderling en ook met onze klanten. Het lukt om sneller issues op te lossen.” Bij vABC bepalen de collega’s zelf onder meer hun eigen vakantie-uren en salaris. “Daar is een flinke dosis verantwoordelijkheid voor nodig. Als je doet waar je goed in bent, nemen mensen zelf verantwoordelijkheid.” Meer loslaten, mensen zelf dingen op laten pakken en het op hún manier te laten doen, is iets wat René uit het vervolgprogramma Leadership for Excellence heeft gehaald. Het resultaat is hierdoor veel groter en er komen meer initiatieven vanuit het team. Mensen trekken de verantwoordelijkheid naar zich toe en pakken het zelf op. Hierdoor heeft Rene zelf meer tijd over voor andere dingen. Over de trainers van How Company zegt René: “Ze weten je echt te raken en dat gaat veel verder dan alleen het uitleggen van de theorie. Het is echt gericht op de mens. De persoonlijke aandacht tijdens de training is zeer waardevol."
Over vABC
vABC werkt binnen de industriële voedingsbranche aan het optimaliseren van processen, aanpakken van knelpunten en het vinden van kansen. vABC richt zich op consultancy, opleiding en training en levert software die hierop aansluit.

www.vabc.nl
www.twitraining.nl