Nederlands / English

Eldert Hoogeboom

Director, Rolls-Royce Marine

Aanleiding

Binnen Rolls-Royce liep Eldert Hoogenboom, directeur bij Rolls-Royce Marine Benelux B.V., tegen een aantal uitdagingen aan op het gebied van interne communicatie. Hij heeft dit neergelegd bij het trainingscentrum van Rolls Royce met de vraag op zoek te gaan naar een organisatie die hen daarbij kon helpen. “De communicatie intern en de houding van bepaalde mensen in het team zorgden ervoor dat de sfeer op kantoor niet goed was. Vaak leidde dit tot forse discussies onderling met weinig ruimte voor elkaars mening.” Binnen Rolls-Royce liep Eldert Hoogenboom, directeur bij Rolls-Royce Marine Benelux B.V., tegen een aantal uitdagingen aan op het gebied van interne communicatie. Hij heeft dit neergelegd bij het trainingscentrum van Rolls Royce met de vraag op zoek te gaan naar een organisatie die hen daarbij kon helpen. “De communicatie intern en de houding van bepaalde mensen in het team zorgden ervoor dat de sfeer op kantoor niet goed was. Vaak leidde dit tot forse discussies onderling met weinig ruimte voor elkaars mening.”

Er zijn echt ogen geopend. Op de werkvloer zie ik dat mensen elkaar met veel meer respect aanspreken en er rekening wordt gehouden met elkaar.

Aanpak

Het trainingscentrum heeft How Company uitgenodigd om mee te kijken en te denken in mogelijk passende oplossingen. Na meerdere intake gesprekken tussen Eldert en de trainer werden de aandachtsgebieden helder en is er besloten om het programma Communication for Excellence in te zetten. Twee groepen van deelnemers hebben dit 3-daagse programma op een externe locatie gevolgd.

Resultaat

De mensen hebben zich tijdens het programma bereid getoond om dingen door een andere bril te bekijken. Voor velen werkten de praktische gereedschappen ook verhelderend. “Leerzaam is hoe het gesprek aan te gaan in conflictsituaties en dit naar iets positiefs te wenden.” Naast deze handvatten is de cultuur ook veranderd. “We zijn weer 1 team geworden en opereren nu ook zo. Dat heeft deze training bewerkstelligd. Juist als je praat over een cultuuromslag moet je dat als team samen ervaren, zodat iedereen meteen op dezelfde frequentie zit.” De verwachtingen die Eldert van te voren had over de resultaten na het volgen van het programma zijn binnen een korte, intensieve periode zeker waargemaakt.

Over Rolls-Royce Marine

Rolls-Royce is een toonaangevend internationaal bedrijf, welke voorziet in het leveren van innovatieve “Power Solutions” aan een wereldwijde klantenkring. Rolls-Royce heeft een productportfolio voor een breed toepassingsgebied, met een leidende positie in elk van de vier wereldwijd opererende business units (Aerospace, Defence, Marine, Energy). Rolls-Royce Marine Benelux B.V. in Pernis maakt deel uit van het internationale verkoop- en service netwerk van de Rolls-Royce Marine Division, met 40 kantoren in 32 landen.

www.rolls-royce.com/marine

Meer informatie

Meer weten over ons totale aanbod programma's ?

Hier vind je informatie over Open programma’s, Maatwerk programma’s en Coaching.

Contact

Jeroen Siedenburg

Managing Partner


+31 (0)6 53 97 18 24

Kernwoorden

Maatwerk programma

In-company

Teamontwikkeling

Management- en leiderschapsontwikkeling

Communicatie

Industriële sector